UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Херсонщині загарбники пропонують «житлові сертифікати РФ» за отримання російського паспорта — ЦНС   

Однак темпи паспортизації низькі і навіть така агітація не допомагає окупантам виконати план.

Російські загарбники продовжують заходи спрямовані на масову паспортизацію мешканців тимчасово окупованих територій Херсонської області. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Зокрема, окупанти застосовують новий інструмент, щоб спонукати населення отримати російські паспорти – видачу державних житлових сертифікатів РФ, призначених для придбання житла на території Росії.

Інформаційна кампанія, розгорнута навколо цього процесу, наголошує на тому, що жителі Херсонщини укладають угоду, щоб оселитися в нові квартири «в безпечних регіонах Росії».

Середня сума еквівалентна одному такому сертифікату становить близько 2,928 млн російських рублів, покриваючи вартість житла в таких населених пунктах як Ставрополь чи Краснодар.

В ЦНС зауважують, що темпи паспортизації низькі і навіть така агітація не допомагає загарбникам виконати план, який поставила перед колаборантами РФ.

Читайте також: Верещук порадила мешканцям ТОТ, як уникнути російської паспортизації

Раніше повідомлялося, що на Херсонщині російські окупанти погрожували мирним громадянам незаконним позбавленням волі та насильницькими діями за відсутність російського паспорта.