UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Херсонщині проти окупантів воює навіть негода – ISW

Шторми змили шлях до острова, де росіяни готували до боїв своїх новобранців.

Через туман і дощ росіяни змушені були знизити темпи своїх бойових дій в районі Кринок, що допомагає українським бійцям продовжувати наземні операції на лівому березі Дніпра у Херсонської області. Про це Американський Інститут вивчення війни ISW із посиланням на російських військових блогерів повідомляє у своєму черговому звіті.

У Генштабі ЗСУ кажуть, що українські війська утримують позиції на східному березі та ведуть у цьому районі контрбатарейний вогонь.

Читайте також: Українські артилерія та безпілотники не дозволяють росіянам вибити ЗСУ з лівого берега Дніпра: карта

Тим часом в іншій точці лівобережної Херсонщини, циклон, що трапився 27 листопада в Чорному морі, завдав окупантам суттєвого клопоту. Українська дослідницька група «Центр журналістських розслідувань» повідомила, що супутникові знімки показують, що нещодавні шторми в трьох місцях змили косу, яку росіяни насипали, аби з’єднати острів Джарилгач з окупованою Херсонською областю. Там вони були облаштували полігон для підготовки своїх новобранців на безпечній відстані від українського вогню.

Читайте також: Окупанти знищили найціннішу ділянку Джарилгацького нацпарку – Мінекології

Крім того супутникові знімки, показують, що нещодавні шторми пошкодили кілька російських укріплень на вході в Севастопольську гавань в окупованому Криму.

Раніше повідомлялося, що у бухті Севастополя росіяни відновили антидронові загородження, які раніше були пошкоджені штормом.