UA / RU
Підтримати ZN.ua

На харківський напрямок росіяни хочуть перекинути додаткову морську піхоту та "підрозділи Кадирова" — військовий

Останніх в РФ використовують для контролю регулярних військ. 

Росіяни хочуть перекинути у Харківську область додаткові підрозділи морської піхоти, розповідає офіцер відділення розвідки бригади "Рубіж" Віталій Литвин. Під час телемарафону він наголосив, що окупанти постійно корегують свою тактику ведення боїв там, не полишаючи намірів окупувати нові території або ж закріпитися та втримати ті, які вони вже захопили. 

Наразі росіяни зосередили на харківському напрямку стрілецькі полки та десантників. 

"Ворог не полишає цього і хоче використати, можливо, якусь новітню тактику морської піхоти саме у нас на Харківщині", — припустив боєць. 

Також росіяни можуть застосувати там "підрозділи Кадирова". Це, на думку Литвина, свідчить про низький морально-психологічний стан окупантів. 

"Ці підрозділи застосовуються здебільшого для контролю основних військ Російської Федерації, в яких дуже низький морально-психологічний стан, щоб просто їхні колеги, наш ворог, просто не полишав позиції, не тікав з тих позицій, а кадирівці їх контролювали", — підсумував він. 

Читайте також: Росіяни зібрали "ударний кулак" у Луганській області. Хочуть наступати на Борову — експерти

Нагадаємо, в AP вважають, що зараз стратегія Сил оборони називається "гнутись, але не ламатись". Цим Київ хоче виграти час, необхідних для надходження на фронт необхідної кількості зброї та боєприпасів. Втрата деяких територій дозволила ЗСУ вести бойові дії з більш захищених позицій. Як наслідок, вони розгорнули гнучку оборонну стратегію "еластичної стрічки".