UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Харківщині загинула людина та ще шестеро мирних жителів дістали поранення через російські обстріли 

Пошкоджено заклад освіти й автомобілі, сталися пожежі.

Фото ілюстративне

Фото ілюстративне

Російські війська знову тероризували Харківщину. Внаслідок чергових ворожих обстрілів в області загинула одна людина та ще шестеро — дістали поранення, повідомив голова ОВА Олег Синєгубов.

Читайте також: На харківському напрямку з'явилися кадирівці, отже ЗСУ вдалося деморалізувати окупантів — військовий

Зокрема, під ударами росіян перебувала Петро-Іванівка: внаслідок РСЗВ-обстрілу пошкоджено заклад освіти.

У селі Івашки внаслідок удару FPV-дроном пошкоджено автомобіль. Постраждали 62-річний чоловік, 24-річний чоловік, а також 55-річна жінка та 17-річний хлопець.

У Куп’янську через обстріли окупантів горів гараж та автомобіль. Також у місті внаслідок атаки FPV-дроном пошкоджено автомобіль, дістав поранення 54-річний чоловік.

Крім того, в Куп'янську внаслідок влучання дрона загинув чоловік та через ще один обстріл FPV-дроном під час руху на автомобілі дістав поранення 58-річний чоловік.

У деяких населених пунктах області внаслідок російських ударів горіла трава.

Щодо ситуації на полі бою, то, за словами голови ОВА, на харківському напрямку війська РФ шістнадцять разів намагалися штурмувати в районах Бургуватки, Стариці, Тихого й Вовчанська, але успіху не мали.

На куп’янському напрямку за добу зафіксовано 24 атаки росіян. ЗСУ відбивали штурмові дії ворога неподалік Синьківки, Новоосинового, Глушківки, Стельмахівки, Андріївки, Кругляківки та Вишневого.

Читайте також: Росіяни влучили дроном в автомобіль на Харківщині: загинув суддя Верховного Суду Леонід Лобойко

Раніше повідомлялося, що росіяни обстріляли село Новоосинове на Харківщині — пошкодили приватний будинок. Постраждали двоє людей.