UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Харківщині за добу внаслідок російських обстрілів постраждали троє людей, є пошкодження

Ворог використав різні види зброї. 

Фото ілюстративне

Фото ілюстративне

За добу, 21 серпня, російські війська застосували чотири ракети Х-35, сім FPV-дронів, а також “Іскандер” по цивільній інфраструктурі й мирних жителях Харківщини, повідомив голова ОВА Олег Синєгубов.

Читайте також: Від атаки російських дронів на Харківщині загинула медикиня батальйону госпітальєрів Олександра Мулькевич

Зокрема, під обстрілами ворога було село Гетьманівка: горіли приватні будинки й обʼєкти соціальної інфраструктури. Постраждав 43-річний чоловік. 

Також у Гетьманівці внаслідок обстрілу горіла нежитлова будівля та щонайменше чотири житлові будинки. Постраждала жінка.

У селі Одрадне внаслідок російського удару горіла будівля Шевченківської селищної ради. Крім того, в Отрадному внаслідок масованого ракетного обстрілу та удару БПЛА “шахед” пошкоджено будівлю Шевченківського аграрного ліцею.

За межами села Кам'янка внаслідок удару ракетою Х-35 було пошкоджено автомобіль.

У Куп’янську російські обстріли пошкодили приватний будинок і гараж. Також у місті внаслідок обстрілу горіла трава, площа пожежі - 1 га.

За межами села Петрівка внаслідок ворожого удару горіла трава, дерева й очерет. Також горіли 14 житлових будинків, вісім господарчих споруд, гараж та автомобіль.

У Козачій Лопані війська РФ пошкодили будівлю сільської ради. Внаслідок обстрілів постраждала 56-річна жінка.

У селі Нечволодівка окупанти обстріляли фермерське господарство. Внаслідок обстрілу горіло сіно й трава.

По Шийківці ворог ударив із РСЗВ: горіла трава й чагарники, площа пожежі – 5 га.

У селі Ізюмське внаслідок обстрілу горіли колоди й трава.

Також голова ОВА розповів, що на харківському напрямку відбулося шість бойових зіткнень у районах Вовчанська й Липців.

На куп’янському напрямку за добу зафіксовано 16 атак військ РФ. Сили оборони відбивали штурмові дії ворога біля Петропавлівки, Синьківки, Стельмахівки, Берестового та в районі Андріївки.

Читайте також: Росіяни вдарили по селищній раді на Харківщині: з-під завалів врятували жінку, опубліковано відео

Раніше повідомлялося, що росіяни ударним дроном атакували автомобіль у селищі Козача Лопань на Харківщині. Унаслідок атаки загинув 64-річний чоловік. Ще один місцевий житель, а також працівники Дергачівської міської ради дістали поранення.