UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Харківщині за добу троє постраждалих внаслідок російської агресії

Двоє людей поранені через обстріли РФ, також постраждала дитина внаслідок детонації вибухового пристрою.

Фото ілюстративне

Фото ілюстративне

На Харківщині вкотре є постраждалі мирні жителі внаслідок російської агресії. Голова ОВА Олег Синєгубов розповів про ситуацію в області станом на ранок, 19 червня.

Читайте також: Удар по дитячому табору, пошкоджені будинки та поранений підліток: в ОВА повідомили про наслідки обстрілів Харківщини за добу

Вчора, 18 червня, ввечері в селищі Родичі під час прогулянки 7-річний хлопчик підняв вибуховий пристрій (за попередніми даними, міну “Пелюстка”), який здетонував. Хлопчик дістав поранення, його госпіталізували.

У селі Білий Колодязь внаслідок удару ворожого БПЛА пошкоджено приватний будинок. У селі Слатине після авіаобстрілу військ РФ пошкоджено 11 житлових будинків. Також постраждала жінка.

У Симинівці росіяни своїми ударами пошкодили будівлю пошти, клубу, магазину, а також старостинського округу.

Обстрілювали загарбники й Курилівку: дістав поранення чоловік, його госпіталізували.

Також голова ОВА розповів, що на харківському напрямку відбулося шість бойових зіткнень. Українські захисники стали на заваді чотирьом атакам військ РФ у районі Вовчанська. Триває відбиття ще двох штурмових дій росіян у районах Вовчанська й Липців.

На купʼянському напрямку до 12 зросла кількість бойових зіткнень. ЗСУ відбили вісім атак ворога поблизу Синьківки, Степової Новоселівки й Піщаного. Ще чотири боєзіткнення продовжуються.

Протягом доби вибухотехніки провели розмінування 9,73 га території, знищили 454 вибухонебезпечні предмети.

Читайте також: Війська РФ скинули КАБи на Харківську область: жінка дістала важке поранення

Раніше повідомлялося, що російські війська обстріляли Куп’янськ. Внаслідок удару з FPV-дрона було пошкоджено рейсовий автобус, автомобіль поліції й житлові будинки. Один мирний житель дістав поранення.