UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Харківщині за добу семеро постраждалих внаслідок агресії РФ

Вчора під час евакуації підірвалась група цивільних.

Російські війська продовжують тероризувати Харківщину: за добу, 12 липня, ворог випустив по території області 32 КАБи. Про це повідомив голова ОВА Олег Синєгубов.

Читайте також: Розвідка Британії: Відкриття фронту на Харківщині допомогло РФ побити новий рекорд — за кількістю загиблих та поранених

В ніч на 13 липня окупанти обстріляли Завадське — пошкоджено приватний будинок, гараж та господарчу споруду.

Вчора росіяни били з артилерії по Новоосиновому, пошкодили п’ять приватних будинків і три господарчі споруди.

У Вовчанську внаслідок мінометного обстрілу загарбників постраждала 68-річна жінка.

По Борщовій росіяни також били з мінометів: пошкоджено приватний будинок.

Крім того окупанти вдарили двома FPV-дронами по Одноробівці Богодухівського району. Атака відбулася саме тоді, коли працівники пересувного відділення “Укрпошти” видавали пенсію місцевим жителям. Знищено автомобіль та ще один – пошкоджено.

У Слобожанському внаслідок обстрілу КАБ зруйновано 13 приватних будинків.

Також вчора в Стариці під час евакуації по лісосмузі підірвалась група цивільних: постраждали шестеро людей. У трьох чоловіків 30,48,52 років діагностували гостру реакцію на стрес, ще двоє чоловіків віком 18, 63 років та 43-річна жінка — дістали вибухові поранення. Усіх постраждалих госпіталізували.

Крім того, голова ОВА розповів, що на харківському напрямку росіяни продовжували наступальні дії, відбулося 13 бойових зіткнень у районах Глибокого, Стариці, Липців та Вовчанська.

На купʼянському напрямку було 11 ворожих атак. Українські захисники відбили всі штурмові дії військ РФ біля Синьківки, Степової Новоселівки, Піщаного й Берестового.

Читайте також: На Харківщині ЗСУ вибили росіян з села, яке могло б стати ще однією точкою їхнього вторгнення: карта

Раніше повідомлялося, що в Харківській області на міні підірвався автомобіль, в якому їхала ціла родина. Загинули четверо людей, серед них — дитина.