UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Харківщині внаслідок обстрілів РФ за добу травмовані троє людей

Також один чоловік загинув внаслідок підриву невідомого вибухового пристрою.

Фото ілюстративне

Фото ілюстративне

Російські війська минулої доби, 6 травня, знову обстрілювали Харківщину. Про ситуацію в області розповів голова ОВА Олег Синєгубов.

Читайте також: Росіяни готують наступ на Харківську та Сумську області – ГУР

Під артилерійськими та мінометними ударами росіян опинилися близько 14 населених пунктів: Синьківка, Степова Новоселівка, Берестове та інші. Авіаційних ударів росіяни завдали по населених пунктах Золочів, Петропавлівка та Борова.

У Боровій внаслідок ворожого обстрілу КАБ по приватних будинках травмовано 16-річну дівчину, 55-річного чоловіка та 54-річну жінку.

У Липцях пошкоджено двоповерховий багатоквартирний будинок.

Також окупанти обстріляли Черкаські Тишки — горіли трактор, дерева, дві господарчі споруди та будівля зруйнованого кафе.

У Козачій Лопані внаслідок обстрілу горіли покрівлі будинків та дах господарчої споруди. Також росіяни пошкодили два приватні будинки у Вовчанську.

У селі Близнюки на території приватного домоволодіння внаслідок вибуху невідомого вибухового пристрою загинув 55-річний чоловік.

Голова ОВА розповів, що з окремих населених пунктів Богодухівського, Ізюмського та Харківського районів було евакуйовано 112 дітей з родинами: у Золочівській громаді — 15, у Борівській — четверо, в Дергачівській — 63 та 30 у Липецькій.

За минулу добу українські захисники на куп’янському напрямку відбили 14 ворожих атак.

Протягом доби на Харківщині вибухотехніки провели розмінування 33,23 га території, знищили 644 вибухонебезпечні предмети.

Читайте також: Росіяни можуть розгорнути наступ на півдні паралельно з активізацією на Харківщині — військовий

Раніше повідомлялося, що війська РФ скинули КАБи на село Черкаські Тишки на Харківщині та завдали удару по приватному будинку. Унаслідок атаки постраждала 74-річна жінка, її госпіталізували.