UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Харківщині росіяни поновили атаки у напрямку Липців і, ймовірно, захопили ще одне село – ISW: карта

 ЗСУ контратакують в районі цього поселення.

На півночі Харківщини росіяни нещодавно захопили Глибоке (на північ від Липців) на тлі продовження боїв у цьому районі 8 червня. Таким припущенням поділився у черговому своєму звіті Американський Інститут вивчення війни ISW.

Дослідники посилаються на геолокаційні кадри, опубліковані 7 червня, які показують, що російські війська просунулися на південь від Глибокого та, ймовірно, захопили це поселення.

Kharkiv Battle Map Draft June 8,2024.png (1.18 MB)

Російські джерела подають суперечливу інформацію про те, чи вдалося ЗСУ відбити це село. При цьому росіяни припускають, що українські сили витіснили російські війська з дачного району на північ від Липців і на південний захід від Глибокого.

ISW також повідомляє, що 7 і 8 червня українські війська здійснили тактичні контратаки на іншій ділянці фронту на півночі Харківщини, у Вовчанську, і цитує німецьке видання BILD, яке 8 червня повідомило, що українські війська контратакували у Вовчанську та звільнили кілька кварталів міста.

Читайте також: Росіяни захопили ще одне село на Харківщині і далі можуть розвинути наступ у кількох небезпечних напрямках: карта

Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні повідомив, що на харківському напрямку від початку минулої доби було відбито чотири атаки противника в районах Липців, Глибокого та Вовчанська.

Раніше повідомлялося, що ЗСУ зупинили наступ росіян та стабілізували ситуацію на напрямку Стрілеча - Глибоке на півночі Харківської області.