UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Харківщині росіяни можуть взяти у кліщі підрозділи ЗСУ – експерт розповів про небезпеку глибокого ворожого прориву: карта

Ситуація на купʼянському напрямку дедалі погіршується.

На куп’янському напрямку росіяни можуть прорватися аж до річки Оскіл та сформувати кліщі довкола Купʼянська-Вузлового. Таку небезпеку зауважує український військовий журналіст Богдан Мирошников.

Він каже, що ситуація на купʼянському напрямку дедалі погіршується. Оглядач вважає, що після прориву окупантів в районі Піщаного висновків зроблено не було. В прориві оборони він звинувачує командирів, відповідальних за цю ділянку фронту.

 «Якщо не буде рішень та термінових заходів - ситуація погіршуватиметься далі. І невідомо до чого це призведе», - резюмує Мірошников.

Читайте також: Синєгубов заявив, що росіяни не послабили тиск на куп’янському напрямку

Тим часом Генштаб ЗСУ у своєму вечірньому зведенні запевняє, що на куп’янському напрямку ситуація перебуває під контролем підрозділів Сил оборони - напруга зберігається в районах Берестового і Синьківки, де на кінець минулої доби було відбито три атаки та тривало ще одне боєзіткнення. Про Піщане у зведені не згадується, однак Берестове – це зовсім поруч, трішки на південь. А Синьківка – то район, у якому може бути сформований протилежний кінець небезпечних для ЗСУ кліщів. Загальну розстановку Сил на цій ділянці фронту відображають інтерактивні карти, що їх опублікував український інформаційний ресурс DeepState.

купянск1207.jpg (48 KB)

Раніше повідомлялося, що армія РФ прагне прорвати оборону ЗСУ та вийти на лівий берег річки Оскіл у Харківській області.