UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Харківщині росіяни хочуть окупувати Вовчанськ та Липці, аби просунутися на Куп'янськ і атакувати Харків артилерією — військовий

Попри великі втрати серед техніки та живої сили, окупанти поповнюють свої втрати та продовжують штурми. 

Командир батальйону ударних БпЛА "Ахіллес" 92-ї ОШБр ЗСУ Юрій Федоренко розповів, що російські окупанти намагаються захопити у Харківській області населені пункти Вовчанськ та Липці, аби створити плацдарм для просування вглиб України (до Куп'янська) та продовжувати обстрілювати Харків з артилерії та РСЗВ. Під час телемарафону військовий зауважив, що російські ДРГ "промацують" зараз лінію держкордону на іншому відтинку в регіоні, де не точаться бої. 

Тому важливо, продовжив Федоренко, не допустити подальшого просування росіян в регіоні. Зараз ситуація там високоінтенсивна. Попри великі втрати серед техніки та живої сили, окупанти підводять резерви та продовжують штурми. 

"Але Сили оборони віртуозно виконують свою роботу, у противника там успіхів немає. Також проведено ряд операцій, які дозволили вибити противника з певної кількості позицій і зараз їх надійно утримати, — розповів Федоренко. —  Ситуація близька до стабілізації, тобто Сили оборони воюють в повний зріст для того, щоб можна було так сказати". 

Читайте також: Терехов анонсував запровадження на Харківщині диференційованої повітряної тривоги: що це означає

Нагадаємо, кілька днів тому президент України Володимир Зеленський заявив, що завдяки ЗСУ та наданій партнерами зброї наступ Росії на Харків провалився. Попри це, окупанти готуються до нової операції в регіоні, про що свідчить перегрупування їх штурмових бригад.