UA / RU
Підтримати ZN.ua

Удар по Будах на Харківщині: загинув начальник райуправління ДСНС та поліцейський

Війська РФ завдали повторного удару, коли всі служби приїхали на місце події.

У суботу, 13 липня, внаслідок удару по селищу Буди загинув начальник Харківського районного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій Артем Костиря. Про це повідомила Харківська міська рада в Telegram, цитуючи слова міського голови Ігоря Терехова.

“Робота рятувальників завжди сповнена небезпек, а надто зараз, коли держава-терорист системно та безжалісно знищує українську націю”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Артем Костиря загинув під час повторного обстрілу селища Буди. Зокрема Терехов уточнив, що російські війська “цинічно та цілеспрямовано завдали удару, коли всі служби приїхали на місце події”.

Читайте також: Розвідка Британії: Відкриття фронту на Харківщині допомогло РФ побити новий рекорд — за кількістю загиблих та поранених

Як повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко, під час удару по Будах також загинув поліцейський сектору реагування патрульної поліції Харківського райуправління, старший сержант Олексій Кощій. Він додав, що поранення отримали троє рятувальників, поліцейський та близько 20 цивільних, зокрема одна дитина.

“Росія вже не вперше атакує екстрені служби, коли вони рятують цивільних. За кожен такий злочин буде відповідальність і відповідь - у судах та на полі бою”, – наголосив Клименко.

Раніше очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив про два удари по селищу Буди. Внаслідок ударів загинуло двоє людей, 22 отримали поранення. Зазначається, що росіяни атакували цивільний об’єкт інфраструктури. Також пошкоджена автівка “швидкої”, яка прибула на виклик.

Нагадаємо, 12 липня ворог випустив по території Харківської області 32 КАБи. Внаслідок атак семеро людей отримали поранення.