UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Харківщині 7-річний хлопчик травмувався через вибух невідомого предмета

Дитина перебуває в лікарні.

У місті Південне Харківської області 7-річний хлопчик травмувався через вибух невідомого предмета. Про це повідомили в ДСНС та закликали батьків пояснювати дітям правила мінної небезпеки.

Вказано, що дитина гралася невідомим предметом, схожим на патрон. Від удару об стіну предмет вибухнув. Хлопчик дістав чисельні ушкодження і зараз перебуває в лікарні.

«Шановні батьки! Деокуповані території, на жаль, приховують чимало небезпеки! Боєприпаси можуть розміщуватися будь-де. Саме тому необхідно постійно пам’ятати про правила мінної безпеки та особливо розповідати дітям про загрозу, що несуть у собі боєприпаси», – додали в ДСНС.

Читайте також: На Харківщині чоловік підірвався на вибухонебезпечному предметі біля власного будинку

Раніше у Мінекономіки заявляли, що за відсутності сучасної техніки, дронів, достатнього числа саперів і новітніх технологій на очищення українських земель від вибухонебезпечних предметів може знадобитися щонайменше 70 років. Водночас за словами міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук, на розмінування української території станом на сьогодні потрібно $40 млрд.