UA / RU
Підтримати ZN.ua

На фронті загинув політв'язень часів Януковича Сергій Павліченко

Сергій загинув 18 листопада в районі на Запоріжжі.

На війні загинув представник ультрас київського «Динамо» Сергій Павліченко, якого за часів Януковича було разом з батьком засуджено за звинуваченням у нібито вбивстві судді у 2011 році, повідомляється на сторінці  WBC Ультрас Динамо у Facebook.

«Сергій був бійцем 78 полку ДШВ і відчайдушно захищав Україну до останнього подиху. Всі ви знаєте Сергія, який за своє життя переживав дуже важкі періоди і зараз віддав найцінніше», - йдеться в повідомленні.

Загинув Сергій 18 листопада в районі села Вербове Запорізької області

Батька та сина Павліченків звинувачували у вбивстві судді Сергія Зубкова, якого вбили в ліфті будинку 21 березня 2011 року. У 2012 році Голосіївський райсуд Києва засудив Дмитра Павліченка до довічного ув’язнення, а його сина Сергія до 13 років позбавлення волі.

Обидва стверджували, що, до них застосовували тортури, а слідчий сфальсифікував матеріали допиту одного з основних свідків.

Під час перебування Павліченків у СІЗО, фанати «Динамо» проводили акції з вимогою відпустити політв'язнів, а на кожному матчі киян фани вивішували банери із закликом «Свободу Павліченкам!».

Батько й син були звільнені у лютому 2014 року на виконання постанови Верховної Ради України «Про звільнення політв'язнів», яка передбачала звільнення 23 людей по всій Україні.