UA / RU
Підтримати ZN.ua

На фронті не вистачає мін. На покровському напрямку бригада ЗСУ отримує 10 штук калібру 120-мм на тиждень — воєнна кореспондентка

Там все ще снарядний голод. Захисники розповідають, що такої ситуації із мінами, як зараз, не було ніколи. 

Воєнна кореспондентка Юлія Кірієнко-Мерінова заявила, що українські військові на фронті, зокрема й покровському напрямку, не мають необхідної кількості мін для знищення ворожої піхоти. У дописі на своїй сторінці у соцмережі Facebook вона наголосила, що артилеристи ЗСУ не будуть для знищення "м'ясних штурмів" ворога витрачати дорогі снаряди для САУ Caesar, адже їх потрібно берегти для ліквідації, наприклад, колон з технікою противника. 

"Як відбивати штурми, наприклад, на покровському напрямку, де ворог відправляє своє мʼясо малими групами, коли тобі на бригаду дають на тиждень 10 мін 120-мм, — розповіла вона. — Вам можуть сказати, що ситуація з іншими калібрами трохи краще. Можливо. Але ви чули про пріоритетність цілей? ... На ці групи мʼяса мають працювати міномети". 

Дрони, продовжила вона, також не можуть врятувати ситуацію. 

"Наше виробництво 120-мм калібру нормально налагоджене. Склади тріщать, кажуть виробники. Але держава не замовляє. Все чекаємо від партнерів? ... — запитує спікерка. — Хоч обіцяли ж купувати у власних виробників. Навіть в Міноборони цілу Агенцію з оборонних закупівель створили. А толку? Фронт переживає снарядний голод. Такої ситуації із мінами, як зараз, не було ніколи, кажуть мені воїни". 

Читайте також: У Сумській області під час розмінування загинув сапер з Дніпропетровщини

Нагадаємо, сержант ЗСУ у відставці та голова ГО "Українське об’єднання "Мрія" Юрій Гудименко розповів, що за останній місяць, з 16 серпня по 16 вересня, Агенція оборонних закупівель відправила ЗСУ від Міноборони 50 дронів Mavic 3T на всю армію. Він зауважив, що раніше на фронт таких безпілотників надходили тисячі. У відповідь на це в Агенції пообіцяли виконати контракт до кінця року. Там спробували виправдатися тим, що траплялися випадки, коли переможці відповідних тендерів через певний час відмовлялися від підписання контракту чи затримували постачання.