UA / RU
Підтримати ZN.ua

На фоні операції ЗСУ в Курській області легіон «Свобода Росії» звернувся до російських військових

Легіонери розповіли, як військові РФ можуть зберегти своє життя.

На фоні прориву українських військових у Курську область РФ легіон «Свобода Росії», який воює на боці українців, закликав російських військових здаватися в полон з можливістю переходу на бік ЗСУ. Звернення легіонери опублікували у себе в Telegram-каналі.

Військові зазначили, що російські політруки, «сидячи в теплому тилу», наполегливо рекомендують російським солдатам не здаватися в полон, а «підірватися на своїй же гранаті». 

Читайте також: Операція в Курській області змінила уявлення про військову спроможність України — Bloomberg

«Але солдати РФ сотнями ігнорують злочинний наказ, обираючи жити, а не загинути за нову медальку полкана чи черговий особняк Гєрасімова. Це рішення – здорова альтернатива бездумній смерті. Закликаємо всіх військовослужбовців ЗС РФ добровільно здаватися в полон ЗСУ, як це зробили ваші товариші», – додали в легіоні.

Військові також звернулися до тих, хто «має бажання продовжити воювати за нормальне майбутнє для Росії». Зокрема, таких закликали приєднуватися до легіону. 

«Ми готові спілкуватися з кожним, хто виявить бажання обернути зброю на Кремль», – підсумували в легіоні.

Читайте також: ЗСУ показали епічні кадри перших годин наступу у Курській області

Раніше  аналітики підтвердили взяття під контроль ЗСУ села Внєзапноє в Курській області. Загалом Україна вже контролює понад 80 населених пунктів у Росії.

Детальніше про українську операцію у Курській області, її наслідки для режиму Путіна та перебігу російської агресії проти України читайте у статті Володимира Кравченка «Курська операція. Чим Путін відповість на приниження?».