UA / RU
Підтримати ZN.ua

На двох з п’яти аеродромів РФ в Криму немає літаків – речник ВМС Плетенчук

У випадку знищення Кримського мосту росіяни перекинуть всі літаки на материк.

Зараз на території тимчасово окупованого Криму залишається п’ять російських військових аеродромів. На двох з них вже не залишилося літаків, розповів речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону.

“Це факт. І, звісно, можна було б [літаки] перебазувати десь на материк. Але щоб забезпечувати тим самим пальним, треба мати відповідну логістику”, – сказав речник ВМС.

Читайте також: Сили оборони вночі вдарили по російському аеродрому в Криму – Генштаб

Він зауважив, що після знищення Керченського мосту у Росії залишається ще коридор суходолом. 

“І в принципі вони перекинуть логістику туди, вона буде більш доступною для знищення. Але знову ж таки, рахуватися з цим вони ніколи не будуть – це їх ніколи не зупиняло”, — сказав він.

Нагадаємо, під час атаки в ніч з 1 на 2 серпня українські захисники уразили підводний човен Чорноморського флоту РФ "Ростов-на-Дону" в тимчасово окупованому порту Севастополя. Унаслідок влучання він затонув. Окрім цього, напередодні підрозділи Військово-морських Сил ЗСУ спільно із ракетними військами на тимчасово окупованому півострові значно пошкодили чотири  російські пускові установки зенітно-ракетного комплексу С-400 "Тріумф".