UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Донеччині росіяни окупували три населених пункти і наблизилися до захоплення четвертого – оглядач оцінив шанси втримати Покровськ: карта

10 км, що відділяють місто від окупантів, для росіян будуть дуже важкими.

В Донецькій області, на покровському напрямку росіяни захопили Желанне та Орлівку та наблизилися до окупації Журавки. Про це повідомив у Telegram український військовий журналіст Богдан Мирошников.

Український інформаційний ресурс DeepState, який нещодавно оновив свої інтерактивні карти, додав до цього переліку ще й Миколаївку.

покровський1708.jpg (93 KB)

Усі окуповані населені пункти розташовані в районі очеретинського виступу, у його південно-західній частині.

Позатим Мирошников фіксує просування ворога на інших ділянках очеретинського виступу – на південно-східних околицях Гродівки, південніше Новоселівки Першої, у Карлівці та у бік Новоторецького.

При цьому оглядач не втрачає оптимізму і бачить для нього такі підстави: «Зараз ворог потихеньку впирається в укріплені міста - Новогродівку та Селидове, веде бої за Гродівку. Місцевість, де неможливо нормально оборонятися, вже переважно закінчилася, і тепер окупант буде вимушений штурмувати в лобову всю агломерацію».

Читайте також: Зеленський зібрав Ставку: що відбувається на основних напрямках — торецькому, покровському і курському

«Коли ворог за 10 км від Покровська – це звучить неприємно та страшнувато, – каже Мирошников,  – але ось ці 10 км – це густозаселена місцевість з промками». Оглядач вважає, що лобові атаки такої агломерації коштуватимуть окупантам дуже дорого при непевному результаті.

Шанси втримати Покровськ Мирошников, як і раніше, оцінює як 50/50.

Раніше голова Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк припустив, що росіяни найближчим часом почнуть бити з артилерії по населених пунктах Покровської громади.