UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Донеччині проведуть обовʼязкову евакуацію з Лиману та ще шести населених пунктів

ЇЇ проводитимуть протягом 60 днів.

Фото ілюстративне.

Фото ілюстративне.

Голова Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін заявив, що координаційний штаб ухвалив рішення про обовʼязкову евакуацію з населених пунктів регіону. Згідно з його повідомленням у Telegram, мова йде про місто Лиман, а також села Липове, Нове, Карпівка, Ставки, Прогрес та селище Зоря.

«Евакуація проводиться протягом 60 діб з дати погодження рішення з органами військового командування та координаційним штабом», - додав Філашкін.

Читайте також: Евакуація з небезпечних територій: куди звертатися, щоб виїхати

Він також додав, що у регіоні погіршується безпекова ситуація та збільшується кількість ворожих обстрілів.

Нагадаємо, 5 червня начальник Золочівської селищної військової адміністрації Віктор Коваленко заявив, що з громади примусово евакуюють усіх дітей. Заходи проводять на випадок наступу чи окупації населених пунктів.

Також у травні міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України повідомляло про примусову евакуацію 123 дітей з території громад Харківщини. Заходи стосуються дітей-сиріт та тих, які позбавлені батьківського піклування.

Раніше голова Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор заявив, що окупанти намагаються прорвати оборону українських захисників на лиманському напрямку з трьох боків. При наступальних діях ворог активно застосовує авіацію, артилерію, міномети.