UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Донеччині евакуйовують дітей з 28 населених пунктів: скільки вдалося вивезти за добу

Евакуацією займаються 20 евакуаційних груп.

У Донецькій області триває евакуація дітей з 28 населених пунктів. За минулу добу з прифронтових територій виїхали 372 сім’ї з 481 дитиною, повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ. 

Зазначається, що евакуацією з Лиманської, Іллінівської, Мирноградської, Гродівської, Новогродівської, Селидівської та Курахівської територіальних громад займаються 20 евакуаційних груп поліції та ДСНС. Серед них: “Білі янголи”, парамедики поліції спільно з працівниками ДСНС, евакуаційні групи “Фенікс”, патрульні та представники військових адміністрацій.

Читайте також: Батьків, які відмовляються вивозити дітей з-під обстрілів, може чекати кримінальна відповідальність — МВС

“Виїзд дітей відбувається виключно на броньованому транспорті з забезпеченням спеціального захисту — шоломів та бронежилетів”, – йдеться у повідомленні.

В МВС наголосили, що евакуація дітей відбувається виключно за згодою батьків. Їх супроводжує хоча б один з батьків. За даними влади, загалом, евакуації підлягають 2462 сім'ї з 3903 дітьми.

4 серпня голова Донецької ОВА Вадим Філашкін повідомив, що в низці населених пунктів Гродівської та Новогродівської громади проведуть примусову евакуацію більш ніж 700 дітей з батьками або іншими законними представниками. Причиною є регулярні обстріли громад російською армією.