UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Донбасі росіяни змістили вістря атак в бік Вугледару і захопили населений пункт на цій ділянці фронту: карта

Росіяни окупували село Водяне і просунулися західніше Пречистівки.

Вчора, 8 вересня, в Донецькій області, на времівському напрямку, в районі Вугледару росіяни окупували село Водяне. Про це повідомив український інформаційний ресурс DeepState, який нещодавно оновив свої інтерактивні карти.

На цій же ділянці фронту український військовий журналіст Богдан Мирошников фіксує просування загарбників ще на 200 м західніше Пречистівки. Це також знайшло своє відображення на картах DeepState.

вугледар809.jpg (31 KB)

Мирошников пояснює пожвавлення росіян на времівському напрямку тим, що ворог намагається постійно комбінувати ділянки для головного удару: «Спочатку була Гродівка, потім -  Новогродівка-Селидове, потім Водяне, Пречистівка, і ось зараз Українськ-Гірник та пустоти біля Невельського».

Читайте також: Росіяни окупували ще одне село поблизу Вугледара – DeepState

У вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ про відхід з Водяного не повідомляється. Тут лише кажуть, в напрямку цього села відбулося два боєзіткнення.

Раніше колишній голова Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж зауважив, що росіяни перемістили свої ресурси на південь до Вугледара, аби створити передумови для флангових атак та оперативного оточення українських підрозділів.