UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Донбасі росіяни окупували Нетайлове, на захід від села бійці ЗСУ потрапили в оточення: карта

Ситуація між Лисівкою та Желанним Першим вкрай погана.

В Донецькій області, на покровському напрямку росіяни окупували село Невельське та просунулися у Красногорівці на курахівському напрямку. Про це повідомив український інформаційний ресурс DeepState, який нещодавно оновив свої інтерактивні карти. Оглядачі також кажуть, що нині тривають бої північніше Гірника.

донбас0709.jpg (40 KB)

Український військовий журналіст Богдан Мирошников не схильний драматизувати ситуацію у Невельському, зауваживши, що площа села не сягає й квадратного кілометра: «Яким би не був міцним укріпрайон,  з такою початковою площею оборони дуже довго не вистоїш. Невельське і без того трималося дуже довго. Я дуже радий, що будо прийнято єдине вірне рішення – відійти».

Читайте також: Росіяни продовжують рухатися вперед на покровському напрямку — аналітики

Подальший прогноз, на жаль, невтішний: «Схоже, доля оцієї пустоти скоро буде вирішена, а окупант остаточно забезпечить свої фланги».

При цьому ще більш загрозливими стануть кліщі, що їх формують росіяни на межі покровського та курахівського напрямків. Їхній тиск у південній частинні засвідчує доброволець 24 ОШБ «Айдар» Станіслав Бунятов, автор пабліка «Говорять Снайпер ✙».

Він каже, що нині між Лисівкою та Желанним Першим ситуація, м’яко кажучи, вкрай погана: «Частина наших хлопців потрапили в оточення, сподіваюсь їх якось витягнуть, бо багато з них поранені».

Раніше повідомлялося, що на межі покровського та курахівського напрямку росіяни ставлять собі за мету якомога швидше просунутися до Курахового та взяти в якомога більші кліщі угрупування ЗСУ.