UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Чернігівщині російські снаряди прилетіли в центр села, постраждали люди

Двох довелось евакуйовувати під час обстрілу.

В Чернігівській області російські окупанти завдали потужного удару по центру села Буда-Вороб'ївська Новгород-Сіверського району, внаслідок чого троє людей отримали поранення, повідомив голова Чернігівської обласної військової адміністрації В’ячеслав Чаус.

«Двох поранених довелося евакуйовувати ще під час обстрілу», - зазначив голова ОВА та подякував за злагоджену роботу  начальнику Новгород-Сіверської РВА Сергію Сергієнку та його заступнику Олександру  Селіверстову.

«Вони особисто вивозили людей, а Олександр безпосередньо наклав турнікети двом чоловікам. Поранених передали "швидкій". Третій постраждалий звернувся за медичною допомогою сам», - додав подробиці Чаус.

Відомо, що усі постраждалі мають стан середньої тяжкості.

Буда-Вороб'ївська знаходиться приблизно за п’ять кілометрів від кордону із Росією та систематично опиняється під вогнем. За час війни з села виїхала половина мешканців, однак ще понад півтори сотні досі залишаються вдома. Водночас за словами голови ОВА після нічної атаки станом на ранок за допомогою у відселенні звернулася одна родина, ще дві виїхали самотужки.

Читайте також: В Херсоні під час ранкового обстрілу загинули двоє людей

У понеділок, 3 липня, чотири дрони-камікадзе Shahed 136 вдарили по Сумах близько 11:00. Деякі з них поцілили у житлові будинки. Так під удар потрапила будівля обласного управління Служби безпеки України. Як наслідок три людини загинули, ще 21 отримала поранення.