UA / RU
Підтримати ZN.ua

На бердянському напрямку росіяни можуть розраховувати лише на тактичні успіхи — експерт

Він впевнений, що наразі немає ризиків для Дніпропетровської області, Дніпра чи Запоріжжя. 

Очільник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко наголосив, що сьогодні оборона на бердянському напрямку, як і на всіх інших ділянках фронту, тримається, росіяни не прорвали її. У коментарі для "Київ 24" він відзначив, що ЗСУ стримують противника, катастрофи немає. 

"Стримувальна операція передбачає, що утримання позицій відбувається до певної межі, коли є можливості ці позиції утримувати, — пояснив експерт. — Якщо ми бачимо, що ворог має істотну перевагу, ухвалюється рішення про відхід з певних позицій на більш захищені рубежі і звідти вже продовжується стримування ворога, збиття його темпів і завдання максимальних втрат".

За словами Мусієнка, на бердянському напрямку росіяни можуть розраховувати лише на тактичні успіхи. Він наголошує, що не говорив би про можливу окупацію Дніпропетровської області, Дніпра чи Запоріжжя, позаяк відповідних ризиків зараз немає, адже у Росії немає необхідної для цього концентрації сил і підрозділів. 

"Навіть якщо позиції (ЗСУ — ред.) якісь втрачаються, то це спричиняється тим, що ворог має перевагу і доводиться відходити з них, — пояснює Мусієнко, додаючи, що фронт в Україні не прорваний. — Але значний темп просування противника не фіксується". 

Читайте також: У третій штурмовій прокоментували, що дасть росіянам присутність солдатів із КНДР на фронті

Нагадаємо, учора моніторингові Telegram-канали повідомили, що російські війська активізувалися у Запорізькій області, зокрема на бердянському напрямку. У ворога там начебто є просування. За їх словами, ситуація на цій ділянці виявилася схожою на ситуацію під Вовчанськом навесні — лінії укріплення на практиці не були достатньо облаштованими.