UA / RU
Підтримати ZN.ua

На бахмутському напрямку захисники досягли паритету в артилерії — Череватий

Він розповів про втрати ворога на цій ділянці фронту протягом вчорашнього дня. 

Речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий розповів, що захисникам на бахмутському напрямку завдяки точності своєї роботи вдалося досягти паритету в артилерії. Під час телемарафону він додав, що у ворога там все ще є математична перевага, проте наші воїни продовжують працювати на максимум. 

"Ми перебуваємо, грубо кажучи, на артилерійській дієті... Наші артилеристи та ракетники звикли до цього, тому вони максимально точно, максимально звіряють цілі з даними безпілотників та намагаються їх вражати. І по суті досягають паритету тим, що якісно вражають цілі", – розповів речник Східного угруповання військ.

На сході саме артилерія – головний гравець, додав він. Там не може повною мірою працювати, приміром, ворожа авіація, адже в цьому їй заважають українські сили ППО. 

Череватий розповів, що минулої доби ворог посилив вогневі удари по позиціях українських військових на вищезгаданому напрямку.

"Загалом у східній операційній зоні зафіксовано 1145 обстрілів з артилерії різних калібрів та РСЗВ", – відзначив він.

А суто на бахмутському напрямку було зафіксовано 31 бойове зіткнення, 452 обстріли, п'ять авіаударів, а також знищено 125 окупантів й поранено ще 130. Зі зброї ворога захисники ліквідували дві гармати, два БПЛА "Орлан-10", а також знищили три польові склади.

Читайте також: У Бахмуті ЗСУ не лише обороняються, але й контратакують — Сирський

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський пообіцяв, що Україна не віддасть росіянам Бахмут в Донецькій області. Основна причина полягає в тому, що здача цього міста відкриє шлях на Краматорськ і Слов'янськ, що розширить фронт. А голова ГУР МО Кирило Буданов назвав дві причини, через які, попри численні втрати, росіяни продовжують битву за Бахмут. По-перше, захопити його публічно пообіцяв власник ПВК "Вагнера" Євгєній Прігожин, по-друге, це єдине місце на фронті, де у ворога є якісь успіхи.