UA / RU
Підтримати ZN.ua

На атакованому складі в Торопці Росія зберігала балістичні ракети - Коваленко

Кілька років тому його презентували як передовий арсенал. 

На складі в місті Торопець у Тверській області Росії, який сьогодні вночі атакували дрони та спалахнула масштабна пожежа, зберігали ракети до ЗРК «Град», установок С-300 та С-400, а також балістичні ракети «Іскандер», заявив  глава Центру протидії дезінформації  Ради національної безпеки та оборони України Андрій Коваленко.

Також він додав, що на цих же військових складах на околиці Торопця росіяни починали формувати запас північнокорейських KN23.

Поблизу цього російського міста розташовано кілька  військових частин. Зокрема, на карті видно величезні військові склади поблизу міста.

За даними російських ЗМІ, розмір складу складає орієнтовно 7,76 км ². Його відкрили у 2018 році. Тоді місцеві видання повідомили, що новозбудований арсенал призначений для зберігання ракет та інших боєприпасів. Тоді російське Міноборони заявляло про «передовий комплекс з бетонними укриттями, які дозволять надійно складувати ракети та боєприпаси».

Місцева влада заявляла про падіння уламків на військову частину в Торопці, де  базується в/ч 54169 ТТ та 11777.

Саме місто розташоване в західній Росії, приблизно за 400 кілометрів на захід від Москви і приблизно за 450 кілометрів на північ від України.

На разі у Тверській області оголосили часткову евакуацію Торопця, а також навколишніх сіл після атаки дронів на склад боєприпасів. Водночас до деяких населених пунктів дістатись зараз неможливо.

Як пишуть російські ЗМІ, вночі українські дрони атакували п'ять областей Росії. Крім Тверської про нібито збиті дрони повідомляли місцева влада Брянської, Смоленської, Тульської та Орловської областей.

Нагадаємо, за інформацією ВМС, внаслідок удару по російських складах біля Маріуполя знищена як інфраструктура сховищ, так і тони боєприпасів, які окупанти накопичували для застосування в Україні.