UA / RU
Підтримати ZN.ua

На 15 років сяде зрадник, який здавав за три тисячі гривень оборону Чернігівщини

Чоловік здавав місця базування силових підрозділів України.

Суд визнав винним чоловіка, який збирав розвіддані про оборону прикордонних районів Чернігівської області. Ним виявився рецидивіст із Сєвєродонецька, повідомляє пресслужба СБУ.

Декілька років тому чоловік переїхав на Чернігівщину як переселенець зі сходу. Там його завербував представник російської спецслужби, який надав агенту оперативний псевдонім «Тор» і визначав завдання для агента.

Читайте також: СБУ затримала шпигуна ГРУ в Донецькій області

За наказом росіян чоловік мав фотографувати українські об’єкти з прив’язкою до місцевості та позначати геолокацію на електронних картах. Найбільше зрадника цікавили локації перебування Збройних Сил України, Служби безпеки, Державної прикордонної служби, Державної служби надзвичайних ситуацій, поліції тощо.

Також агент повідомляв окупантам локації районних лікарень та місцевої військово-цивільної адміністрації. За кожне завдання зрадник отримував по три тисячі гривень на банківську картку. СБУ затримала його в жовтні 2022 року. Суд визнав винним чоловіка у державній зраді, що передбачено статтею 111 Кримінального кодексу України.

Нагадуємо, СБУ затримала колишнього депутата-комуніста Запорізької міської ради. Він коригував наведення ракет на Україну у квітні та травні цього року. Рецидивіст-зрадник коригував ворожі ракети, за це йому загрожує довічне ув'язнення.