UA / RU
Підтримати ZN.ua

На 11 років сяде одеситка, яка збирала гроші для загарбників

Вона збирала гроші для своїх родичів, які воюють на стороні бойовиків "ДНР".

Суд виніс вирок одеситці, яку Служба безпеки України викрила та затримала у грудні 2022 року. Вона налагодила канал фінансування бойовиків "ДНР", повідомляє пресслужба СБУ.

Як з'ясували правоохоронці під час слідства, зловмисницею була жителька Одеси, двоє родичів якої у 2016 році вступили до лав терористичного угруповання "ДНР Спарта" і воювали проти сил АТО/ООС на сході України. На початку повномасштабного вторгнення обидва бойовики увійшли до складу регулярних підрозділів південного військового округу ЗС РФ і брали участь у захопленні Маріуполя та частини Херсонщини.

Читайте також: Україна може розблокувати аміакопровід Тольятті-Одеса за однієї умови – Reuters

Дізнавшись про низький рівень матеріально-технічного забезпечення родичів-окупантів, жінка добровільно організувала для них збір коштів. Для цього у месенджерах та заборонених соцмережах "Вконтакте" і "Однокласники" розміщувала повідомлення із закликами про грошову допомогу загарбникам. Додатково вона прикріплювала фото із реквізитами російської банківської картки співмешканки воюючого родича.

Суд визнав зловмисницю винною за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору) і призначив їй 11 років та чотири місяці ув’язнення з конфіскацією майна.

Нагадуємо, нещодавно СБУ затримала колишнього депутата-комуніста Запорізької міської ради. Він коригував наведення ракет на Україну у квітні та травні цього року.