UA / RU
Підтримати ZN.ua

МЗС закликає ООН та Червоний Хрест долучитися до гуманітарного реагування на Курщині

Україна готова сприяти діяльності співробітників організації на російській території.

Україна неухильно дотримується міжнародного гуманітарного права, здійснюючи операцію у Курській області РФ. Українські захисники проявляють професіоналізм, а місцеві мешканці утримуваних територій отримують гуманітарну допомогу, йдеться у заяві українського МЗС.

Відомство закликало Організацію Обʼєднаних Націй долучитися до заходів гуманітарного реагування у Курській області та направило відповідну ноту. Також МЗС звернулося до Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ) з проханням долучитися до заходів гуманітарного реагування та здійснювати моніторинг дотримання гуманітарного права відповідно до Женевської конвенції.

Читайте також: Україна повинна дотримуватись міжнародного гуманітарного права на території РФ та розробити відповідні політики — Мамедов

"Україна підтверджує неухильне дотримання взятих на себе міжнародних зобов'язань у згаданих сферах та готова надавати всебічне сприяння діяльності співробітникам ООН та МКЧХ на вказаних територіях", — йдеться у заяві МЗС.

Раніше президент Володимир Зеленський заявляв, що українські сили суворо дотримуються вимог міжнародних конвенцій і міжнародного гуманітарного права у Курській області. Він підкреслив, що на російській території Україна захищає себе та своїх громадян.