UA / RU
Підтримати ZN.ua

МВС: З Херсонської області евакуйовано вже майже 800 людей

Більшість населених пунктів, які знаходяться у зоні потенційного ураження - на тимчасово окупованій території. 

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко заявив, що станом на 10:00 з Херсонської області через руйнування росіянами Каховської ГЕС евакуйовано 742 людини. Його звернення на своєму Tg-каналі публікує пресслужба Міністерства внутрішніх справ. 

"Працюємо. Допомагаємо громадянам на звільненій правобережній частині Херсонщини. Переживаємо за наших людей, які залишилися на тимчасово окупованій лівобережній частині регіону, бо для російських терористів життя не має жодної цінності", – відзначив Клименко.

За його словами, вода продовжує прибували, а дороги, як наслідок, розмивати. Через це є неможливим проїзд до деяких населених пунктів, тож спеціальні групи шукають можливість здійснення евакуації іншим шляхом. 

"Глобальніша загроза - ситуація на окупованій ворогом Запорізькій АЕС. Всюди, де ступає нога російського режиму, приходить розруха та катастрофа. Тому Росія має піти геть із ЗАЕС. Це питання безпеки не лише України", - підкреслив глава МВС. 

Зараз наші поліцейські рятують і тваринок, які теж страждають від наслідків екоциду Росії. 

Читайте також: Кулеба про Каховську ГЕС: Найбільша технологічна катастрофа в Європі за десятиліття

Нагадаємо, в ніч на 6 червня російські військові підірвали дамбу на Каховській ГЕС. За словами місцевих жителів, вибух був лише один, але після нього конструкції почали руйнуватися одна за одною. Містам та селищам нижче по Дніпру загрожує затоплення. Влада Херсонської ОВА оголосила про термінову евакуацію, а президент України Володимир Зеленський - про термінове засідання РНБО. 

В "Укргідроенерго" вже заявили, що станція зруйнована повністю і відновленню не підлягає.

Більше новин по цій темі шукайте у спецтемі ZN.UA.