UA / RU
Підтримати ZN.ua

Можуть постраждати цивільні та НПЗ: у РНБО попереджають про підготовку російської провокації проти Білорусі

Протягом останніх двох місяців почастішали випадки, коли БпЛА РФ пролітають над територією республіки. 

Керівник Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Коваленко попереджає, що Росія готується вчинити провокацію проти Білорусі. У повідомленні на своєму Tg-каналі він розповів, що цієї ночі на територію республіки залетіли сім дронів. 

У вересні, продовжив він, над РБ пролітали сумарно 30 російських безпілотників. Навіть був випадок удару БпЛА по території поблизу міста Мозир, де є нафтопереробний завод. 

"Все йде до того, що Росія таки здійснить провокацію проти Білорусі, внаслідок якої можуть постраждати як цивільні, так і сам НПЗ. І це свідомі дії росіян", — попередив Коваленко. 

Читайте також: Російські носії ракет "Кинджал" покинули територію Білорусі – "Гаюн"

Нагадаємо, у серпні Білорусь звинуватила Україну в тому, що дрони нібито ЗСУ порушують повітряний простір республіки. Та через деякий час диктатор Аляксандр Лукашенко виступив з критикою в бік російських військових, назвавши їх недосвідченими через те, що все частіше саме їхні БпЛА, які ті запускають проти України, залітають у РБ. Він також дозволив збивати ці безпілотники не лише військовим, але й низці інших воєнізованих структур