UA / RU
Підтримати ZN.ua

Можна видихати? Ігнат змінив свій прогноз щодо ракетних ударів РФ на Великдень

Зараз усі зусилля ворога спрямовані на лінію фронту. Найгарячіше на східному напрямку. 

Учора речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявляв про те, що на Великдень, як і в будь-який інший день, російський ворог може здійснити ракетний удар по Україні. Проте вже сьогодні під час телемарафону він назвав такий сценарій малоймовірним. 

За його словами, зараз усі зусилля росіян зосереджені на лінії фронту - найгарячіше на східному напрямку, де обстріли відбуваються щодня. Там окупанти здійснюють усі види атак, в тому числі й з допомогою керованих авіабомб. 

"Це боєприпаси вагою в пів тонни, які летять по балістичній траєкторії. Застосовувати проти них зенітне озброєння нераціонально. На даний момент головне завдання — не допустити російську авіацію у повітряний простір нашої держави, який ми контролюємо, - зазначив Ігнат. - Керовані бомби — це новий виклик і нова загроза, на яку потрібно реагувати та пришвидшувати ухвалення рішення наших партнерів щодо надання Україні таких потужних систем як Patriot‎ SAM-D та винищувачів покоління "чотири плюс" F-16, які зможуть протидіяти російській авіації". 

Читайте також: У ЗСУ спрогнозували, чи буде ракетний удар на Великодні свята

Нагадаємо, глава ГУР МО Кирило Буданов заявив, що ефективність російських обстрілів і зараз не надто велика, а згодом стане ще меншою. За його словами, коли наша країна отримає новий пакет військової допомоги, вона впаде з 15% до 5%.