UA / RU
Підтримати ZN.ua

Московський НПЗ та дві російські електростанції охопив вогонь після масованої атаки безпілотників

Дрони збивали навіть безпосередньо над Москвою.

Сьогодні вранці, о 8.03 1 вересня Міноборони Росії відзвітувало, що минулої ночі під час масованого удару безпілотників по території РФ російська ППО збила 158 українських БПЛА літакового типу.

Над територією Курської області у нічний час було знищено і перехоплено 46 дронів, над територією Брянської області – 34, над територією Воронезької області – 28, над територією Білгородської області – 14, вісім – над територією Рязанської області, два – над Москвою, сім – над Москвою областю, п'ять – над територією Калузької області, чотири – над територією Липецької області, три – над територією Тульської області, по два БПЛА над територіями Тамбовської та Смоленської областей, по одному над територіями Орловської, Тверської та Іванівської областей.

Читайте також: ГУР дронами уразило нафтобазу в Кіровській області — ЗМІ

Про збитки, заподіяні Російській Федерації, в оборонному відомстві РФ не повідомляють.

Тим часом офіційне російське інформаційне агентство ТАСС повідомило про пожежу на Московському нафтопереробному заводі, що спалахнув після падіння збитого безпілотника. Тут опублікували кадри скидання факела для попутного нафтового газу в районі НПЗ у Капотні.

Пожежі на НПЗ Капотня було присвоєно максимальний номер складності, який згодом був знижений з п'ятої, максимальної, до другої.

На відміну від офіційних джерел РФ, російський ресурс ВЧК-ОГПУ з посиланням на очевидців повідомив про пожежі на двох російських ДРЕС – Конаківській та Каширській. Обидві станції раніше були атаковані БПЛА.

У ВЧК-ОГПУ уточнили, що один удар БПЛА було завдано по газосховищу, яке здійснювало подачу газу на Канаківську ГРЕС, а другий – безпосередньо по території ДРЕС.

Раніше повідомлялося, що 30 серпня під час повітряного удару по російському Бєлгороду загинуло п'ять мешканців міста, ще 37 мирних громадян отримали поранення.