UA / RU
Підтримати ZN.ua

Московська поліція навчатиметься тактиці ведення міського бою – чого бояться

Кремль продовжує висловлювати стурбованість ризиком можливого збройного заколоту в Росії після заколоту групи Вагнера 24 червня, констатує в сьогоднішнтому звіті Інститут вивчення війни. 

Читайте також: Бояться форсування Дніпра: з Росії лунають заклики до Дагестану й Татарстану надати човни – деталі від ISW

Прокремлівське інтернет-видання повідомило, що поліція Московської області навчатиметься тактиці ведення міського бою, стрільбі з ручного кулемета, метанню гранат, тактичної медицини для вдосконалення навичок після збройного повстання Вагнера. 

Читайте також: NYT: Путін після бунту Прігожина намагається купити лояльність силовиків

Таке навчання свідчить про те, що Кремль намагається покращити здатність сил безпеки в Москві захищати режим від потенційних майбутніх загроз. МВС Росії навряд чи зможе належним чином підготувати міліцію Московської області до міських боїв, враховуючи те, що деякі підрозділи міліції вже висловлюють незацікавленість новими планами навчання серед багатьох інших проблем із цим планом. Видання зазначило, що від навчання намагаються уникнути і жінки-поліцейські Московської області.

Читайте також: Bloomberg: Москва поглядає на кадирівців і зеків у пошуках заміни "Вагнера"