UA / RU
Підтримати ZN.ua

МО РФ передало теробороні Бєлгорода та Курська  зброю і транспорт

Міністерство оборони Росії офіційно надало зброю та транспортні засоби силам територіальної оборони Бєлгорода та Курської області 2 серпня. Тим самим перерозподіливши звичайні військові засоби в рамках зусиль Кремля щодо постійного розширення можливостей внутрішньої безпеки Росії після збройного повстання Групи Вагнера 24 червня. Про це йдеться в сьогоднішньому звіті Інституту вивчення війни. 

Читайте також: Bonduelle заявив про удар по його заводу у Бєлгородській області

РосЗМІ повідомляли, що МО РФ передало військам територіальної оборони Білгородської та Курської областей кулемети, протипілотні установки та автомобілі УАЗ. 

Читайте також: Біля російського Курська пролунав вибух

  Губернатор Бєлгородської області В’ячеслав Гладков заявив, що російська влада надала кожному з восьми батальйонів територіальної оборони Бєлгородської області п’ять автомобілів УАЗ, додаткові автомагнітоли, квадрокоптери та протипілотні гармати.  Губернатор Курської області Роман Старовойт також повідомив, що в Курську область прибула перша партія зброї і що «найближчим часом» надійде ще більше. 

Читайте також: У російському Бєлгороді спалахнула житлова багатоповерхівка

  Як повідомлялося, прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков заявив, що Кремль видав зброю військам територіальної оборони Білгородської та Курської областей на тлі обстрілів з території України. 

Читайте також: Зеленський: "Поступово війна повертається на територію РФ"

Неодноразове виділення додаткових військових сил Бєлгородській і Курській областях вказує на те, що Кремль дедалі більше стурбований продовженням атак на кордоні Росії з Україною, - констатуют  екси ISW.