UA / RU
Підтримати ZN.ua

М’ясні штурми з неба – високі втрати не зупинять масовані удари російської фронтової авіації: ISW

Для росіян продовження наступальних операцій за підтримки з повітря переважує ризик втрати літаків.

Попри помітні втрати бойових літаків, росіяни готові й надалі ризикувати своєю тактичною авіацією, аби підтримувати своє просування на сході України. Таким висновком у черговому своєму звіті поділився Американський Інститут вивчення війни ISW.

Дослідники припускають, що російська авіація й надалі активно завдаватиме ударів уздовж лінії Авдіївка-Донецьк.

З 17 лютого українські війська збили 15 російських літаків. Ці втрати спонукали росіян тимчасово зменшити авіаційну діяльність по всій Україні, але зростання втрат російської авіації в Україні за останні тижні ще не змусило російські сили значно зменшити тактичну авіаційну діяльність.

Читайте також: ЗСУ майже щодня працюють по російських літаках — Ігнат

За оцінкою ISW, росіяни вирішили будь-що підтримати тактичний російський наступ на авдіївському напрямку, виходячи з того, що продовження наступальних операцій за підтримки з повітря переважує ризик втрати ще більшої кількості літаків. ISW вважає, що заявлена втрата 15 літаків і, можливо, кількох добре підготовлених пілотів протягом приблизно двох тижнів є відчутною для російської армії, враховуючи, що Росія, ймовірно, має близько 300 різних винищувачів КБ Сухого.

Раніше екскерівник СЗР Микола Маломуж розповів, що успіх у збитті російської авіації полягає в комплексній роботі Сил оборони. Він каже, що раніше ПС ЗСУ не так ефективно виявляли зльоти ворожих літаків, але тепер це вийшло вирішити.