UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міжусобиці в армії РФ: Прігожин категорично відмовився підписувати контракт із Міноборони

Він вкотре звинуватив Шойгу в неефективному управлінні.

Засновник російської приватної військової компанії "Вагнер" Євгеній Прігожин заявив, що підконтрольні йому бойовики не підписуватимуть жодних контрактів із міністерством оборони Росії, незважаючи на вимогу, яку озвучили у військовому відомстві.

«Всі накази та укази, які формує Шойгу, вони поширюються на співробітників міністерства оборони та військовослужбовців. ПВК Вагнера не підписуватиме жодних контрактів із Шойгу»», - зазначив керівник приватної військової компанії.

Пригожин заявив, що ПВК інтегрована в загальну систему і повністю підпорядковане інтересам Росії та «узгоджує свої дії з генералами» (маючи на увазі Сєргєя Суровікіна, - ред), тому  його «високоефективна командна структура» постраждає від підпорядкування Шойгу.

«Такої ефективності більшість військових частин не має і саме через те, що Шойгу не може нормально управляти військовими формуваннями. Тому те, що він напише укази чи накази, це поширюється виключно на міністерство оборони та тих, хто перебуває в рамках міністерства оборони. Що може статися після цього наказу — нам не даватимуть озброєння та боєприпаси. Розберемося, як то кажуть, коли грім гряне. Прибіжать та принесуть озброєння та боєприпаси з проханням допоможіть», — сказав Прігожин.

Читайте також: ПВК «Вагнер» стали до бою із регулярною армією РФ під час відступу з Бахмута

Міноборони РФ в суботу повідомило, що міністр Сєргєй Шойгу наказав усім «добровольчим загонам» підписати контракти з його міністерством до кінця місяця, що, за словами міністерства, підвищить ефективність російської армії. В тому числі це стосується і ПВК «Вагнер», який офіційно фігурує в РФ як «загін добровольців».