UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міський голова Енергодара розповів, чи є небезпека від пожежі на ЗАЕС

Окупанти намагаються звинуватити українських військових в атаці на Запорізьку атомну електростанцію.

Міський голова Енергодара Дмитро Орлов назвав пожежу, що спалахнула на території Запорізької атомної електростанції, провокацією російських окупаційних військ. 

"[blink title="Градирні" headinfo="Градирні"]Їх використовували для додаткового охолодження сирої води, яка є у водоймі-охолоджувачі для реакторів атомної електостанції.[/blink] не працювали вже досить довгий час. Зазвичай вони працюють влітку та коли працює там досить значна кількість енергоблоків, бо деякі знаходились періодично в ремонтному стані. Нині всі блоки в холодному стані, вони не працюють взагалі, там горіти нема чому", - наголосив він у коментарі "Радіо Свободі".

Читайте також: Пожежа на ЗАЕС: у Міненерго розповіли, чи були радіоактивні викиди

За його словами, від місця пожежі до найближчого енергоблока відстань становить близько кілометра.

"Тому з погляду якихось ядерних радіаційних небезпек, їх немає. Радіаційний фонд зараз у нормі, такий, який і був до цього моменту", – додав Орлов.

11 серпня на території Запорізької АЕС сталася пожежа. У МАГАТЕ заявили, що експерти організації стали свідками сильного диму у північній частині станції, передували цьому численні вибухи. Там припустили, що росіяни запустили по градирні дрон