UA / RU
Підтримати ZN.ua

Mirage — це добре, але пріоритет — F-16: Повітряні сили про постачання Україні винищувачів Франції

Євлаш додав, що захисники працюють безпосередньо з тими засобами, які у них є. 

Речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш прокоментував надання Україні французьких винищувачів Mirage 2000-5, назвавши їх "дуже сучасними". Та пріоритетом ЗСУ й далі залишаються літаки F-16, розповів він під час телемарафону

Та він наголосив, що Україна не виключає постачання в майбутньому й інших літаків та систем. Тим часом захисники працюють безпосередньо з тими засобами, які у них є. 

"Звичайно, як і всі сучасні літаки, він може ефективно виконувати поставлені бойові задачі. Це можуть бути й повітряні, і наземні удари. Але все одно F-16 для нас є пріоритетом на сьогодні", — наголосив Євлаш, додаючи, що це основний літак ЗСУ, який ті повинні отримати вже скоро. 

Він продовжив, що Повітряні сили чекають в тому числі й на ракети для F-16. 

Читайте також: Кулеба: Пріоритетом є F-16, та Україна не списує з рахунків також шведські винищувачі Gripen та французькі Mirage й Rafale

Раніше директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець попереджав, що французькі винищувачі Mirage 2000-5 можуть стати для Сил оборони викликом. Пояснив він це розпорошеністю авіаційного парку та необхідність готувати пілотів ЗСУ на різних типах літаків.