UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міноборони запускає проєкт рекрутингу та навчання операторів безпілотників

Операторів дронів залучатимуть на службу за контрактом.

Міністерство оборони України у партнерстві з Victory Drones запускає проєкт з рекрутингу операторів безпілотників. Набір охочих будуть проводити через Центри рекрутингу української армії, повідомляє пресслужба Міноборони.

Партнером проєкту, який забезпечує підготовку та навчання операторів безпілотників, виступає Victory Drones - команда фонду Dignitas за підтримки United Help Ukraine. Набір громадян, які бажають служити операторами БПЛА, відбуватиметься через Центри рекрутингу української армії.

Читайте також: Умєров розповів, які є найпопулярніші вакансії у центрах рекрутингу до ЗСУ

Зазначається, що оператором може стати будь-хто навіть без схожого досвіду. Для цього потрібно звернутися в один із центрів рекрутингу, Тут допоможуть заповнити заявку і супроводжуватимуть весь процес. У Міноборони уточнили, що прийти та спробувати себе можна вже з повісткою про уточнення даних.

“Спочатку людина проходить курси онлайн. Якщо результат позитивний, переходить на інший етап. Зрештою людина вчиться керувати БПЛА на полігонах та оформлюється на контракт”, – каже представник Міноборони з питань рекрутингу Олексій Бежевець.

Навчанням кандидатів займатиметься проєкт Victory Drones. Багатоетапне безкоштовне навчання відбуватиметься. як онлайн, так і оффлайн. Воно займатиме приблизно місяць. Процес оформлення контракту кандидат розпочинає на останньому етапі навчання. Після цього його направляють на проходження базової загальновійськової підготовки.

Читайте також: Онлайн-рекрутинг до ЗСУ: у Міноборони анонсували нову функцію в застосунку “Резерв+”

Як уточнив керівник підготовки Victory Drones Ігор Борохович, підготовка не буде обмежуватися лише професійними навичками пілота безпілотників, вона включатиме тактичну медицину, психологічну допомогу в стресових ситуаціях та саморегуляцію. Він наголосив, що проєкт буде обирати кращих з кращих і претендент, який пройде навчання, служитиме саме за цим фахом.

Раніше у Міноборони розповідали, що у першому півріччі поточного року відомство відкриє 27 центрів рекрутингу в обласних центрах та великих містах. Повістки про мобілізацію там вручати не будуть.

Нагадаємо, у ЗСУ мають намір створити рекрутинговий центр з укомплектування військових частин та підрозділів Сухопутних військ. Командувач Олександр Павлюк наголосив, що кожен кандидат, який буде відповідати необхідним критеріям, зможе обрати собі підрозділ для служби.