UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міноборони закуповувало сухпаї з надписом: "Відновлюйся Україно. Ми віримо в силу любові та підтримки"

Продукти такого ж бренду передавали українцям в якості благодійної допомоги.

14 березня 2022 року, через три тижні після початку вторгнення, Міноборони замовило у київської фірми ТОВ "Танос Технолоджи" один мільйон вегетаріанських сухпайків із Туреччини на 430 млн грн, що за курсом на той час становило 14,7 млн доларів. Про це йдеться в статті Юрія Ніколова та Віталія Кононученка "Хороша і погана новина про корупцію в Міноборони".

Слідчі СБУ отримали доступ до сухпайків, привезених "Танос Технолоджи". Виявилося, що вони упаковані в картонні коробки з надписом "Відновлюйся Україно. Ми віримо у лікувальну силу любові та підтримки". Тут же присутній логотип Legurme, — цей бренд належить компанії Yayla. Під ним вона продає певну частину своєї продукції.

Навесні 2022 року турецькі продукти з’явилися в Україні як благодійна допомога. Наприклад, "Червоний Хрест" роздавав такі продукти в Хмельницькому. У травні 2022-го "допомогу від президента" з продуктами бренду Yayla отримала Лозівська громада на Харківщині. Також продуктами бренду Legurme забезпечував людей благодійний фонд "Крок з надією".

Більше про проблематику закупівель Міноборони читайте в публікації Юрія Ніколова та Віталія Кононученка - "Хороша і погана новина про закупівлі в Міноборони".