UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міноборони створює базу недобросовісних постачальників: хто туди потрапить

Дані про недобросовісних контрагентів будуть доступні для міжнародних партнерів.

Міністерство оборони України створює перелік недобросовісних іноземних постачальників товарів та послуг. Очікується, що це має сприяти підвищенню прозорості та відповідальності під час закупівель для Збройних сил України, повідомляє пресслужба міністерства.

“Новий механізм дозволить ефективно моніторити та аналізувати інформацію про іноземних контрагентів, які не виконали свої договірні зобов’язання щодо забезпечення потреб ЗСУ”, – розповів директор департаменту політики закупівель Міноборони Гліб Канєвський.

Читайте також: У Міноборони розповіли, від яких чинників залежить демобілізація військових

За його словами, дані про недобросовісних іноземних контрагентів, які були внесені до Переліку будуть доступні для міжнародних партнерів, на території яких зареєстровані та здійснюють свою діяльність ці контрагенти.

У повідомленні Міноборони уточнюється, що іноземного контрагента внесуть до списку, якщо щодо нього існує судове чи арбітражне рішення, яке не було добровільно виконане. Виключення з бази можливе у разі виконання цього рішення суду чи арбітражу.

Нагадаємо, у Міноборони повідомили, що зараз у війську найбільш потрібні оператори БпЛА, представники ІТ-сфери, кухарі, діловоди, водії, механіки, стрільці та розвідники. Проте запити війська можуть змінюватися, зважаючи на те, яка зброя надійшла і якою є фактична ситуація на лінії фронту.