UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міноборони РФ визнало прорив кордону в Курській області

Відомство держави-агресора повідомило, що стягує туди свої війська.

Російське Міноборони заявило, що зранку 6 серпня українські війська атакували армію РФ біля населених пунктів Ніколаєво-Дар'їно та Олешня Курської області. У заяві оборонного відомства держави-агресора йдеться про те, що операцію нібито здійснювали 300 військовослужбовців 22-ї механізованої бригади ЗСУ.

Росіяни стверджують, що українські захисники їх атакували силами 11 танків та 20 броньованих бойових машин. За словами російського Міноборони, армія РФ намагається відбити атаки та завдає ударів по прикордонню Сумської області. 

Читайте також: У Курській області прогриміли вибухи, частина людей без світла – росЗМІ

"У район зіткнення висунулися резерви російського угруповання військ на курському напрямку", — заявили у відомстві держави-агресора.

Нагадаємо, 6 серпня росіяни у Курській області скаржились на атаку БПЛА. Водночас у соцмережах місцеві мешканці писали, що під удар потрапили Курськ, Суджа, селище Коренево, Льговський, Беловський, Курчатовський та Октябрський райони. Також почали з’являтися кадри з пошкодженими будинками.

Раніше про прорив державного кордону РФ заявляла влада Курської області. За словами виконувача обов’язків губернатора Курської області Алєксєя Смірнова, мова йде про зіткнення у Суданському та Кореневському районах.