UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міноборони Польщі: у межах "Рамштайну" відбудеться також зустріч танкової коаліції

За даними польського оборонного відомства, країна є одним із найбільших донорів гуманітарної і військової допомоги Україні.

Чергова зустріч танкової коаліції відбудеться у межах засідання формату "Рамштайн" 21 квітня. Про це повідомляє офіційний сайт міністерства оборони Польщі.

"Конференція буде присвячена оцінці поточної військової ситуації в Україні, обговоренню масштабів підтримки Збройних сил України, а також планів і нових військових можливостей у зв’язку з цим", — зазначено у повідомленні.

Повідомляється, що у Рамштайні також планується зустріч міністрів оборони так званої танкової коаліції, у якій візьме участь і віцепрем’єр-міністр, міністр оборони Польщі Маріуш Блащак.

Сказано також, що він проведе двосторонню зустріч із британським колегою Беном Воллесом.

За даними польського Міноборони, країна є одним із найбільших донорів гуманітарної і військової допомоги Україні. Зокрема, Польща реалізує так званий навчальний пакет для ЗСУ. Загалом вона надала різноманітної військової техніки на суму понад 2,5 мільярда євро.

Читайте також: Нідерланди та Данія передадуть Україні танки Leopard 2

Раніше Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний у межах телефонної розмови з Верховним головнокомандувачем Об’єднаних збройних сил НАТО в Європі та командувачем ЗС США в Європі генералом Крістофером Каволі обговорив надання нашій державі нової зброї та боєприпасів до неї.