UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міноборони не підтримало законопроєкт про створення ПВК, а закликало його доопрацювати — Згурець

 У відомстві вважають, що зараз він суперечить чинним законам.

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець розповів, що законопроєкт про створення в Україні приватних військових кампаній допоміг би Силам оборони збільшити кількість військових з професійними навичками. Під час телеефіру на каналі "Еспресо" він розповів, що це питання вже неодноразово порушувалося в Україні, але на цьому напрямку рух відбувається дуже повільно.

"З'явилися новини, що Міноборони підтримало рішення про ПВК. Але, якщо детально ознайомитись, то це не зовсім так, — пояснив Згурець. — Міноборони говорить про те, що цей законопроєкт треба доопрацювати, оскільки він суперечить чинним законам про розвідку та інші органи держуправління". 

Ще у 2023-му консалтингова компанія Omega Consulting обіцяла, що може забезпечити прибуття з-за кордону в Україну близько 20 тисяч досвідчених військових. Але цю ініціативу, за даними Згурця, не підтримала розвідка. Тепер Київ намагається створити необхідний механізм, аби отримати людей з відповідним досвідом. 

Читайте також: Після розгрому колони “вагнерівців” у Малі місцеві повстанці сфотографувалися з прапором України – ЗМІ

Нагадаємо, на сайті урядового порталу сказано, що Міноборони підтримало із зауваженнями проєкт "Закону про міжнародні оборонні компанії", який врегульовує їх діяльність. Тим часом у Мінфіні вважають, що він потребує доопрацювань.