UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міноборони допустило до постачання у ЗСУ інженерну машину Buffalo MPV: характеристики

Конструкція дозволяє витримувати підриви на мінах.

Міністерство оборони кодифікувало і дозволило постачання до Збройних Сил України броньованої інженерної машини Buffalo MPV, яку вважають однією з найзахищеніших у світі.

Про це повідомили у пресслужбі відомства.

Читайте також: В Україні прийняли на озброєння 9 нових роботизованих систем

Buffalo MPV – це інженерна машина, створена для Армії США за технологією MRAP (Mine Resistant Ambush Protected), яка забезпечує підвищений рівень захисту від мін та засідок. Однією з ключових особливостей цієї машини є V-подібна форма днища, яка сприяє розсіюванню енергії вибуху, а також спеціальні амортизуючі крісла, які зменшують вплив ударної хвилі на екіпаж. Конструкція бронеавтомобіля включає монолітну бронекапсулу та зовнішні вибухопоглинаючі агрегати, що забезпечують додатковий рівень безпеки.

Buffalo MPV є глибокою модернізацією відомого бронеавтомобіля CASSPIR, який використовували у військових конфліктах у Південній Африці з 1980-х років, а також в Іраку та Афганістані. Наразі ці панцирники перебувають на озброєнні армій та силових структур понад 10 країн світу. Примітно, що за час експлуатації в бойових умовах жоден військовий не загинув у жодному CASSPIR, який зазнав вибухів або обстрілів.

Читайте також: Іспанія передасть Україні батарею ЗРК Hawk

На озброєнні армій Канади, Франції, Італії, Пакистану та Великої Британії зараз перебувають бронеавтомобілі Buffalo MPV. Вони належать до ІІІ категорії захисту за стандартом STANAG 4569, що дозволяє витримувати підриви на мінах із силою вибуху до 20 кг тротилу. Вікна бронеавтомобіля оснащені 15-сантиметровим куленепробивним склом, а бронекапсула виготовлена з композитної броні, додатково захищеної кумулятивними решітками. Машина також оснащена 9-метровим маніпулятором з вмонтованою камерою і сенсорами для знешкодження вибухових пристроїв.

Це важливе оновлення військового арсеналу України дозволить значно підвищити рівень захисту особового складу під час виконання інженерних завдань у зоні бойових дій.

Читайте також: Французький виробник зброї створить в Україні спільне підприємство для постачання систем РЕБ та ППО

Нагадаємо, у 2024 році Міноборони допустило до експлуатації у ЗСУ понад 60 нових зразків боєприпасів вітчизняного виробництва