UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міноборони Данії: Росія може спробувати напасти на одну з країн НАТО через 3-5 років

У відомстві підкреслили, що можливості Росії виробляти військову техніку надзвичайно зросли.

Міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен заявив, що протягом наступних 3-5 років Російська Федерація може спробувати напасти на одну з країн Північноатлантичного альянсу. Про це повідомляє Reutes.

"Можливості Росії виробляти військову техніку надзвичайно зросли. ... Не можна виключати, що протягом трьох-п'яти років Росія випробує на міцність статтю 5 і солідарність НАТО. Це не було оцінкою НАТО в 2023 році. Це вже нові знання, які зараз виходять на перший план", – зазначив Поульсен.

За його словами, безпосередньої загрози для Данії немає, проте Альянс може зіткнутися з гібридними атаками, спрямованими на дестабілізацію ситуації в одній з країн-членів НАТО.

Читайте також: Існує велика спокуса для Росії атакувати Захід і країни НАТО, тому що вони бачать нашу нерішучість у підтримці України – експрезидентка Литви

Раніше віцепрем’єрка-міністерка України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина заявляла, що над сценарієм ймовірної війни з РФ працюють як мінімум п’ять країн-союзників НАТО.

За її словами, найважливіше для союзників - "все ж таки вивчати уроки історії і розуміти, що цей звір потребує трьох-чотирьох років для того, щоб знову накопичити сили і збільшити свій апетит".