UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міністр оборони Британії показав, як виглядає «швидка поставка» озброєння Україні

Велика Британія за три тижні передала Україні 80 ракет для ППО, 20 Viking та понад мільйон патронів

За останні три тижні Велика Британія прискорила надання Україні військового обладнання та зброї. Це сталося після того, як прем'єр Ріші Сунак пообіцяв збільшити власний оборонний бюджет на додаткові 75 мільярдів фунтів стерлінгів (близько 93 млрд доларів) протягом наступних шести років. 

«Світ не може чекати, Україні потрібно, щоб ми активізувалися, щоб вони мали те, що їм потрібно, щоб відтіснити Путіна. Саме це сьогодні зробила Велика Британія», – написав у X міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс, перелічивши надіслане за останні три тижні обладнання та озброєння для України. 

Читайте також: «Нова маріонетка Путіна»: міністр оборони Британії прокоментував заміну Шойгу

Серед надісланого за три тижні обладнання:

Читайте також: Британський прем‘єр позначив Росію та її партнерів словом, схожим на термін, яким позначають гітлерівську коаліцію

Нагадаємо, 11 травня Велика Британія оголосила про передачу Україні найбільшого в історії пакету військової допомоги. До пакету допомоги на 500 мільйонів фунтів стерлінгів увійде 4 мільйони боєприпасів, понад 1600 ракет та 400 транспортних засобів. 

Від початку повномасштабного вторгнення Лондон залишається непохитним прибічником продовження боротьби України проти російських агресорів, підтверджуючи тим самим свою ставку на воєнно-стратегічний вимір регіональної політики. Збереження спроможності України протистояти росії на полі бою для британців – не просто продовження політики стримування Москви. Про те, чому Британія є найщирішим і найпослідовнішим нашим партнером у протистоянні російській агресії пояснює Віктор Константинов у статті «Особливий союзник України у війні з Росією» на ZN.UA.