UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міністерство оборони визначилось щодо збільшення термінів оновлення даних в ТЦК

Міністр надіслав у Верховну Раду за два дні листи із прямо протилежним змістом

Міністерство оборони України визначилося щодо питання ймовірного збільшення термінів оновлення даних в ТЦК для військовозобов'язаних. Пропозиція щодо збільшення термінів з 60 до 150 днів міністерством не підтримана. Таким чином, остання дата оновлення даних на виконання нового мобілізаційного закону залишається 16 липня 2024 року, повідомляє “Українська правда”.

Читайте також: Мобілізація в Україні: експерт пояснив, чим відрізняється уточнення від оновлення даних

Видання посилається на текст листа за підписом міністра оборони, що датований 25 червня. Як зазначено у листі, міністерство опрацювало проєкт закону щодо продовження строку оновлення військово-облікових даних, яким передбачається його продовження. Як вказано у листі, з урахуванням уточнених даних громадянами через електронні кабінети, ЦНАПи, шляхом особистих відвідин громадянами ТЦК та СП, міністерство не підтримує згадані законодавчі ініціативи.

У попередньому листі Міноборони від 24 червня зазначалося, що міністерство підтримує законопроєкт, який дозволить збільшити термін оновлення даних до 150 днів. Однак у новому листі міністр просить залишити попередній лист без розгляду.

Раніше речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін розповів, що серед чоловіків, які вже оновили свої дані з 18 травня, до призову в рамках мобілізації придатні 1,1 млн. Він додав, що у застосунку "Резерв+" це зробили 2,3 млн українців.