UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мінекономіки повідомило кількість заброньованих працівників

Також у відомстві надали розподіл працвників, які мають відстрочку, по галузях.

У Міністерстві економіки повідомили, скільки військовозобовʼязаних чоловіків наразі мають відстрочку від призову на військову службу у звʼязку із бронюванням. Відповідну інформацію відомство надало на запит hromadske.

Як йдеться у відповіді Мінекономіки, на сьогодні “заброньованими” є понад 17 тисяч військовозобовʼязаних.

“Станом на 31 липня, відповідно до наказів Мінекономіки, приблизно 615 тисяч людей мають чинну відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації. Загалом відомством прийнято 33 782 накази про бронювання військовозобов’язаних, з них 17 632 досі чинні”, – йдеться у повідомленні.

Найбільше «заброньованих» у енергетичній галузі – 29% від загальної кількості.

15% працюють на підприємствах промисловості, 14% у транспортній сфері, 12% – у апропромисловому секторі, 6% – у медицині. Органами державної влади та іншими державними органами заброньовано 4% чоловіків, по 2% – працівники ІТ-галузі, банківської сфери, сфери торгівлі, місцевих органів самоврядування та виконкомів. 7% чоловіків “під бронею” працюють у інших сферах.

Читайте також: У застосунку "Резерв+" тепер можна підвантажувати дані про актуальне бронювання

Раніше повідомлялося, що Кабінет Міністрів України та Міністерство інфраструктури спростили процедуру бронювання для працівників компаній, що займаються перевезеннями. 

Перша віцепремʼєрка та міністерка економіки Юлія Свириденко заявила, що через портал "Дія" українські критично важливі підприємства вже забронювали 76 тисяч співробітників. Електронне бронювання на порталі "Дія" запустили 17 липня. 

Як зберегти баланс між мобілізацією й можливістю бізнесу продовжувати економічну діяльність? Які проблеми, пов’язані з бронюванням критичного персоналу, сьогодні найбільше дошкуляють бізнесу? Як їх розв’язати?

Про це пише кандидат юридичних наук Єфрем Лащук у статті "Порядок бронювання новий, а проблеми бізнесу старі".